En verden af strik og kreativitet

Det bedste af 2021

cover billede til det bedste af 2021

Nytåret er der hvor man kigger tilbage, på året der er gået. Jeg vil lave min ”best of 2021” af de tinge jeg har lavet.  Jeg vil forsøge at kigge tilbage på det år det er gået, ud fra hvad jeg har været mest glad for i 2021. Både hvad jeg har bugt mest, det der har været sjovest at lave og til sidst hvilke blogpost, der har været flest der har læst. 

Jeg lover det her er det sidste ”nytårs post” jeg har planlagt. De skulle også have været ude meget før, men sådan ville verden ikke.

Mine best of 2021: 

knitnite strikkeblog skinhussweater

Mit bedste strik 2021:

Min skibhussweater, og min pumpkin sweater. 

2021 var året hvor jeg udgav min første opskrift, helt i eget navn og uden nogen andre. Jeg har lavet en masse forskellige opskrifter men det har været for andre firmer eller sammen med andre. 

Jeg er rigtig stolt af ”Skibhus sweateren” jeg havde en ide, om at hvis man lavede et hulmønster med en anden strikkefasthed så ville man få et lille puff ved ærmet. Det lykkes og jeg havde de bedste teststrikkere og lærte en masse i processen. Du kan købe opskriften her

Min pumpkin sweater er en jeg har ønsket mig lige siden jeg så Blaasomheds første gang. Det var sådan et sjovt projekt at lave. Jeg glæder mig endnu mere til halloween næste år så jeg kan gå med den igen. Du kan finde den gratis opskriften lige her

Mit bedste make 2021: 

Den her skulle jeg lige tænke lidt over for jeg der er mange af de ting jeg lavede i 2021 som jeg er rigtig glad for. Men det endte med at blive “Min broderede fjallrav”

broderet fjällräven i københavn

Det var et projekt, jeg havde set på pinterest, og mega gerne ville lave. Så da den perfekte taske dukkede op på Trendsale, dansede jeg en lille happy dance. Nu er det den taske, jeg bruger mest. 

Du kan se se hvordan jeg lavede den på min instagram eller her  

Det bedste jeg har syet 2021: 

Jeg har et usundt forhold til ”sound of music”, så at jeg endelig har syet en nederdel af et gardin, det gør mig ægte lykkelig. 

Da jeg var lille, var jeg tit klædt ud som nonnen fra ”Sound of Music”, så at jeg kan være lidt ligesom Maria, det før mig helt vildt stolt. 

Min nederdel, syede jeg af et gardin, fra den lokale genbrug. Jeg lavede selv mønsteret ud fra et par andre nederdele, jeg har der, ligner den. 

Det bedste jeg har syet i 2021

Og min flæsekrave 

Jeg elsker min julekrave. Det mønster minder mig så meget om ”alene hjemme” filmene, især moren, og huset. Jeg tror, det er alle de mønstre, der er i det og de fineste 90ér farver. 

Den første jeg lavede, lavede jeg af resterne fra min quiltede jakke. Julekraven har jeg lavet af almindeligt bomuldsstof med et mellemfor fra ”stof og stil”. Et var ret smart, fordi der er lim på den ene side så det er nemmere at quilte. 

Det bedste af 2021 Mette Lundstad iførtflæsekrave

Der kommer en DIY på en flæsekrave senere på ugen. Den var egentlig færdig, men så fandt jeg en bedre måde, at lave den på. Så den skal lige rettes til.  

Det bedste strikkevent i 2021: 

Der har jo desværre ikke været så mange, men hvor var det bare skønt at være på ”Fiber Folk” igen. Jeg var på den i Middelfart og det var så hyggeligt og fint. Woolapyk og hendes team laver de bedste events. 

Det bedste strikkeevent 2021 fiberfolk

Heldigvis ser det ud til 2022, bliver året hvor vi kan komme ud og mødes igen. Du kan læse om alle de events, jeg har fundet lige her

Bedste ting der er kommet tilbage eller nye ting 2021:

Det må helt sikker være syning. Da jeg havde afleveret min bachelor på Tekstilformidleruddannelsen, så var jeg helt ”syet ud”. Det hang mig langt ud af halsen. Så jeg har haft en lang pause fra at sy. Men med alle de inspirerende syprofiler og nye designere, der laver mønstre, så kom min lyst lidt tilbage. Og her i slutningen af 2021 er den tilbage i fuldt flor.  

Her deler jeg nogen af dem der inspirer mig mest: 

Puff & Pencil

Fild.no 

Join the fæbrik 

Vaskavulla´s bog “SY” som du kan købe den her

Og selvfølgelig Plummum og Johanne Kohlmetz.

Og nu til noget helt andet

Året har ikke kun været en masse kreative ting. Det har også været fyldt med lækre podcast og gode serier og film – jeg har samlet min yndlings her

Bedste tv serie i 2021:

 Der er ingen tvivl – Ted Lasso. Den er på Apple + og der er 2 sæsoner. Den handler om en amerikansk fodboldtræner, der tager til London for at træne alm. fodbold for Richmond FC. Men i virkeligheden handler den om fædre, mennesker, om livssyn og om Ted Lasso. 

Jeg græder og griner til den, jeg elsker alle karaktererne og elsker at følge deres rejse gennem Ted Lasso.  

Bedste film i 2021: 

Dune. En af de ting, jeg har været mest ked af under nedlukningerne, har været alle de film vi går ”glip” af. Og hvad det betyder for filmkunsten, at man kan se dem på streaming på samme tid. Er det enden på biograferne? Og de store filmselvskaber, som vi kender dem? 

Jeg havde glædet mig, helt vildt til Dune. Og jeg blev ikke skuffet. Der er en episk rum saga, som handler om magt, kolonisme og intrigere – placeret smukt på en planet med kryderier. Den er fantastisk. Musikken er noget af det bedste fra Hans Zimmer, nogen sinde. Det er faktisk værd at se film, bare for musikken, læg især mærke til hvordan han bruger fraværet af lyd. Det er kunst.  

Jeg glæder mig allerede til 2023 hvor næste og sidste del kommer. Og jeg håber biograferne stadig er her, for den film skal ses i biografen.  

Bedste podcast: 

”live and die in L.A” sæson 2  

”Afhørt” den nye krimi podcast fra Ekstra bladet, 

”krimiland” (palmemordet). Jøsses jeg har lyttet til den meget. Jeg bliver fanget af mysteriet, den gode historie og alle teorierne. Mig og min veninde, har haft online rødvindsdates, hvor vi diskuterer de forskellige teorier. 

Folkene bag starter en ny podcast på 24/7 – “det hemmeligste af det hemmelige” om ”stay behind” og jeg tror allerde nu, jeg kan afsløre, at jeg bliver en fast lytter af den.  

“Breve fra min mor” Adrian Huges´ podcast om hans mor, hans familie, en anden tid og hans mor. Den er helt sikkert værd at lytte til.

De tre mest læste post på Knitnite

Og nu til det spændende – hvilke tre blogpost var de mest læste i 2021 herinde på Knitnite?

Det første var et post om hvad jeg gerne vil strikke til #blivhjemmekal. Det var også en sjov KAL, som gav så meget mening for mig, lige der, at lave den.

Det andet mest læste blog post, er anmeldelsen af “vildmarkssweatere” det kan jeg godt forstå, det er også en flot bog! og der er kommet en to´er som jeg er igang med at anmelde.

Den sidste er de strikkede hjerte. De er da også cute, men det er også en gratis opskrift, så jeg tænker det også er derfor den trækker så mange likes.

Det er er sjovt at se, jeg troede det ville se helt anderledes ud. Jeg troede, at postet her med bagt havergrød, ville være højere oppe, men den ligger nummer 10. 

Hvad kommer 2022 så til at bringe 

Det er der jo i virkeligheden, ikke nogen der ved. Men jeg har nogle mega spændende ting, oppe i ærmet, som jeg glæder mig så meget til, at sætte i gang, og til at fortælle jer om. 

Jeg håber 2022 gør, at vi igen kan mødes i strikkefælleskaberne, holde events og blive inspireret af hinanden.  

Det kan godt være at 2021 ikke indfriede vores forhåbninger, og at corona stadig er en ond modtander vi skal kæmpe os igennem, men for mig, personligt har 2021 været et vildt år. Jeg har lavet en app, jeg har åbnet en shop, og jeg har udgivet mine første opskrifter i mit eget navn. Jeg glæder mig meget til 2022 og se hvad det kommer til at indeholde. 

 

Relaterede post