En verden af strik og kreativitet

Broderet fjällräven

Mette holder en broderet fjällräven

Jeg har en mappe på Pinterest fyld med flotte broderede fjällräven. Dem jeg synes er flottest er dem hvor man bruger det ”retro” logo og brodere noget rundt om det.

 Jeg har længe kigget på Trendsale, for at se om jeg kunne finde en billig fjällräven, jeg kunne prøve det på. Endelig dukkede der en smuk brugt lyserød taske frem. Jeg ville rigtig gerne have en gul, men en lyserød er mindst lige så flot.

En hånd med broderigarn i ved siden af en fjällräven

DIY broderede fjällräven

Jeg lavede en plan. Først fandt jeg ud af, hvad jeg gerne ville brodere på fjällräven.

Jeg ville gerne lave en blomsterkrans, rundt om logoet. Jeg overvejede også, at have den som en ”grøn krans”, men jeg ville gerne have nogle farver på. På Pinterest, så også nogle flotte med bjerge eller bier. Men jeg valgte, at lave kransen rundt om retor logoet, og imellem grenene lavede jeg blomsterne.

Først lavede jeg en prøve, så jeg kunne se hvor store blomsterne og bladene skulle være. Jeg tegnede den runde cirkel af på et stykke papir, og satte den fast på et stykke stof. Så broderede jeg nogle forskellige blomster, og den grønne krans. Så jeg havde en ide om, hvordan det kom til at se ud. Og hvor store de enkelte elementer skulle være.

Derefter valgte jeg farverne. Jeg ville gerne have et let og lidt ”pastel” agtige look. Derfor valgte jeg nogle ”douce” farver til at brodere på min fjällräven.

Jeg broderede med en meget spids nål og en fingerbøl. For det er ”hårdt” at brodere i. Og hæftede enderne godt på bagsiden så de ikke går op. Jeg har broderet med DMC broderigarn. Det der er det mest almindelige broderigarn. Jeg har købt mit i diverse grnbrugsbutikker.

"broderi i sting" over en broderet fjällräven

Stingene:

De sting jeg brugte er ”venstre drejet kontursting” til de grønne grene

Kædesting til blomsterbladene og bladene til de grønne grene

Og franske knuder til midten af blomsterne og blomsterne på ”lavendel” blomsten.

En enkel gang har jeg brugt ”fladsting” sting til at lave midten af blomsten.

Konturstingene er rigtig gode til at lave nogle bløde kurver. Det bliver en ”sammenhængende” streg og man kan både lave dem venstre- og højredrejet så de kan vende den rette vej.

Kædestingene er perfekte til at lave blomsterblade.

Jeg vil også foreslå broderibogen “tid til sting” det er den absolutte bedste broderiopslagsværk til alle de broderisting du kunne tænke dig at lærer. Du kan købe den her fra Saxo (jeg får en lille procent af dit købt hvis du køber den her)

Du kan finde broderigarn her (dette er et affiliate link)

broderet fjällräven i københavn

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i et lignede projekt, så har jeg lavede tre videoer til: kontursting, franske knuder og kædesting her:

Relaterede post