Forleden delte jeg på Instagram at jeg havde “bagt” min morgenmad. Jeg tænkte jeg ville dele hvordan jeg laver min, fordi når man kan spise “kage” til morgenmad så skal man dele det.
Jeg laver primært “Bagt havergrød” når tempraturen falder, bladene skifter farve og efteråret sommer snigende. Både fordi det er sådan, lidt comfort food agtigt, men også fordi det er så frygtlig hyggeligt.
“Bagt havergrød” gør mine morgner nemmere og hyggeligere. Og som mine nevøer siger “vi har spist morgenmad, vi fik kage, nede ved moster” – det minder lidt om kage.
Jeg laver en potion, men spiser selvfølgelig ikke det hele på en gang. Hvis man er flere passer det helt sikkert til en lille familie – og den kan laves i forvejen fx aftenen før.
Bagt havergrød
Start efterårsmorgen på en hyggeligt og nem måde
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 5 dl havergryn
- 1 spsk kokossukker
- 1 spsk dadelsukker
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hindbær eller squas eller fersken
Bland æg og mælk sammen
Kom sukker, havergryn og bagepulver i – evt bland bagepulver med lidt mel så det bliver fordelt lige
bland frugt eller grønsagerne i. Ferskerne skære jeg tyndt ud og ligger på toppen. Hvis jeg laver den med de andre frugter, blander jeg det i dejen.
Bages ved 200 grader i ca 45 min
Jeg spiser den med crem fraise, hakkede mandler og æble sirup fra Mayers
Jeg synes nogengange, det kan være svært at finde på noget lækkert at spise om morgen. Jeg er ikke sådan en der spiser det samme hver morgen. Men når kalenderen viser efterår eller vinter, så er “bagt havergrød” min absolutte favorit morgenmad.
Jeg elsker hvor nemt min morgen er når jeg har bagt den aftenen før, så er der mere tid til at strikke, høre podcast og nyde morgen.