En verden af strik og kreativitet

Anmeldese af ”vildmarkssweatre” af Linkaa Neumann

Boganmeldelse af Vildmarkssweatre

Jeg elsker de klassiske strikkede sweatere, med flotte bærestykker i mønster og farver. Der er nogen modeller i “vildmarkssweatre” som kommer helt op i toppen af min ”mønster-strikke-liste”.

“Vildmarkssweatre” har 15 forskellige opskrifter. Nogen af opskrifterne, er både lavet som sweater (lukkede) og som trøje (åbent som en cardigan) og i børnestørrelse. Størrelserne går fra s-xxl og den koster 249,95 kr. 

“Vildmarkssweatre” er udkommet Turbine forlaget, og det er jo helt perfekt til at kunne planlægge vinterens striktrøjer, eller måske et julegaveønske. Jeg skal helt sikkert have Matoaka sweateren på pindende. For den vil være helt perfekt når frosten kommer. 

Vildmarkssweatre Matoaka sweater

Jeg er personligt, ikke så vild med pote-mønstrene. Men når man læser Linka Neumanns, fortællinger om hvor hendes inspiration kommer fra, hvor hun kommer fra, så giver det helt mening at have de designs med. Og jeg tænker helt sikkert, at den mindste nevø vil elske en ”vildmarkssweater”

Alle sweateren er strikket i robuste garner. Altså Let lopi og andre islandske og norske garner. Personligt, elsker jeg, hvordan de garner giver et robust og fast udtryk, men det er heldigvis nemt at finde alternativer, hvis man synes de garner kradser. 

Linka Neumann er fra Norge, og man kan se hvordan hun trækker på inspiration fra alle de nordiske klassiske strikkemønstre. Der er både Lopapaysa, norske og færøske designs.

Men hvordan er det nu med de klassiske strikke designs?

Lapapaysa er den klassiske islandske sweater, med et rundt bærestykke med mønster. Og en bort ved ribkanten forneden og ved ærmerne. Det vi kaldte for en ”islandsk sweater” altså en sweater med lus over det hele, mener jeg er mere er en færøsk mønster. Der er også det mere norske, som er en variation over Marius genseren. Altså med en mønster bort foroven om lus ned af for- og bagstykke.

Men det er vist stadig en diskussion i visse kredse hvilke designs, der høre til de forkellige lande. Ligesom om, det hedder en bluse eller en trøje, eller en vest eller en slipover. Men, jeg synes det er ret spænende at se hvordan hun, i “Vildmarkssweatre” har leget med stilarterne og har fundet nogle smukke mønstre.  

Vildmarkssweatre bog slået op

Jeg synes det er en virkelig fin bog – især hvis man leder efter flotte designs med mønsterstrik. Jeg glæder mig til at dykke mere ned i den, og måske skal ”vildmarkssweateren” være mindste nevøens julegave.  

Bogen er tilsendt af Tubine og du kan købe den lige her

Eller her på saxo. Dette er et affiliat link og jeg får en lille del af dit køb, unden at det koster dig nogen penge.

"vildmarkssweatre" på en efterår skovbund

Leder du efter flere anmeldelser kan du læse nogen af dem her: “Strikket julepynt“, ” en strikkersår” og “Et magisk strikketøj”

Relaterede post