En verden af strik og kreativitet

Anmeldelse af ”Norske vanter fra Selbu”

Vanter fra Sebul men en kvist

Den her bog er til strikkenørden i dig. Den er fyldt med flotte nordiske mønstre, men det der virkelig gør den her bog til et must, er de første sider. De er nemlig fyldt med historierne om vanterne, Selbu og garnerne.

“Norske vanter fra Selbu” er skabt ud fra en kærlighed til Selbu vanterne og blev starten på indsamlingen af over 100 mønstre. Bogen er udkommet på Turbine og koster 349,95 kr.

Bogen er fyldt med inspiration og masser af mønstre. Det er 36 vantemønstre, men der er så mange mønsterdiagrammer, at der er endnu flere opskrifter. Hvis man bare bruger alle de fine mønstre. Opskrifterne er både vanter og fingerhandsker. 

Vanter fra Selbu bog slået op

Jeg elsker strikkenørderi. Eller jeg elsker i virkeligheden alt nøderi, men især hvis man nørder strik, har man min fulde opmærksomhed. Så da jeg åbnede pakken fra Turbine, var det lige som juleaften. Jeg glædede mig så meget, til jeg kunne få den her bog alene. Hvor der er ro, og masser af tid til at dyrker strikkenørderiet. For jeg har sjældent set en strikkebog, med så meget baggrundsinformation. Om vanterne, bedstemødre, Selbu, tiden, garn og mønstrene. 

“Norske vanter fra Selbu” er en gave til alle der elsker mønsterstrik. Også selv om den ikke havde alle de første sider,med historierne fra Selbu, er det stadig en helt vild flot bog. Det er næste et stykke forskning, eller katalogisering af klassiske og historiske mønstre. Som man jo kan oversætte til andre ting, huer, trøjer – det er kun fantasien der sætter grænser. 

Vanter fra Selbu med en kop kaffe

Jeg glæder mig til at strikke et par ”selbu” vanter. Og jeg glæder mig til at vise den her bog i strikkeklubben for den er så flot. 

Du kan købe “Norske vanter fra Selbu” her eller her på Saxo – dette er et reklamelink og jeg får en lille procentdel af dit køb uden at det bliver dyrere for dig

//reklame da bogen er modtaget af Turbine//

forsiden på vanter fra selbu

Hvis du vil læse flere anmeldelser er de her:

“Vildmarkssweater”

“strikke julepynt”

“magisk strikketøj”

Relaterede post