En verden af strik og kreativitet

Et magisk strikketøj

Harry potter strikkebog med lydbog og the krus

Sidste år fandt jeg ud af at der kom en strikkebog, jeg har ønsket mig i mange år. En Harry Potter strikkebog. Nemlig ”Harry Potter – Magi på pindene” af Tanis Gray. Den er udgivet på Tubine og koster 299,95 kr.

Jeg elsker Harry Potter, jeg har så mange minder, der hænger sammen med bøgerne. Jeg kan huske jeg var til ”midnat release” på en af sidste bøger. Klokken var 24 og Odenses gågader, var fyldt med fulde mennesker på vej i byen. Jeg kan husket, at jeg følte mig som den største nørd, og hvor empowering der var. At høre til, at gå imod strømmen, og spændingen om hvad resten af natten ville bringe. For vi skyndte os selvfølgelig hjem og læste til den lyse morgen.  

Da jeg rejste rundt i Kina udkom ”Harry Potter og halv blod prinsen” Jeg rejste sammen med min søster, og vi blev enige om, at jeg læste hurtigst, så jeg læste den først. Så i nattoget fra Ürümchi, lå jeg i sengen og græd som pisket, og min søster blev ved med at sige ”du må ikke sige noget, du må ikke sige noget”. Da hun så læste bogen, var det stort set, det eneste vi snakkede om i flere dage.

Jeg har en helt særlig kærlighed til det franchise, men det har fået et kæmpe ridse, efter at forfatteren har ytret sig omkring hendes personlige holdning til Trans kvinder. En af de ting jeg synes bøgerne har kunne, er at give rum til os alle samme. At man kunne se sig selv i karaktererne, og der har altid været en rummelighed i bøgerne og det univers hun har bygget op bagefter. 

Jeg ved god, at man skal skælme forfatterene fra deres værker, men lige i dette tilfælde er det rigtig svært. Fordi det kommer så meget bag på mig, at hun ikke er rummelig overfor en gruppe, der har bruge for vores alle sammes opbakning. 

Magi på pindene åbent på benene som om man læser den

Nå men tilbage til den strikkebogen – for der er virkelig nogle magiske opskrifter. Både nogen som skriger af Harry Potter, men også nogle hvor henvisningerne er mere subtile. Fx ”ugleriet” eller Hemonines timeturner. Der er 27 opskrifter og størrelserne går fra xs- 6xl.

”Harry Potter – magi på pindene” har både opskrifter på trøjer, handsker og huer men også på Hedvig, sneuglen, en pixi –gnom og den fineste uro med fordelingshatten og de dyr der repræsentere husene på Hogwarts.

Jeg skal have et par ”expecto Patronum” vanter på pindende, inden frosten kommer. De er strikket i Jamieson´s shetland spindrift og Kastanje strik har de flotteste farver i det garn. Ellers er garnerne ikke rigtig nogen vi har herhjemme, men de er lette at finde alternativer til. Her mener jeg, at strikkefastheden er til et ramme med andre garner. Og dem der er håndfarvede, er det til at finde fine alternativer, hos nogle af de dygtige håndfarvere der findes i Danmark.

Magi på pindene strikkebog med to nøgler garn

Alt i alt synes jeg det er en fin bog, den er sjov hvis man, ligesom mig, knus elsker bøgerne. Eller hvis man har børn, eller børnebørn, der gør det. Jeg har solgt en del Harry Potter cardiganger og tørklæder i mine dage i garnbutikker. 

Du kan købe den her på Tubine og her på Saxo – Saxo linket er et reklame link, det betyder jeg får en lille procent af det du køber, uden at det koster dig mere.

Bogen er modtaget i gave af Tubine.

Læs andre anmeldelser af strikkebøger her:

Relaterede post