En verden af strik og kreativitet

Anmeldelse af “strikket legemad” af Thea Rytter.

Strikket legemad med gule frugter

I vores skønne strikkeverden, findes der næsten ingen der er så produktive som Thea Rytter. Og igen har hun lavet en fin og anderledes strikkebog. Velkommen til ”strikket legemad”. Jeg har været vild med alle Thea Rytters bøger, og jeg tror en af grundene er, at hun laver bøger med strikkeopskrifter, der før kun var hæklet. Der findes masser af opskrifter på hæklet julepynt, påskepynt, halloween og legemad. Men meget få strikket opskrifter. Det er i hvert fald en af grundene til at jeg virkelig synes hendes bøger er fine.  

strikket legemad på bord med grøntsager

En anden af grundene til at jeg er vild med Tea Rytters bøger, er at man skaber noget ”avestykker”. Min søster hæklede en kurv med legemad, til vuggestuen, da en af nevøerne stoppede. Det var sådan en fin og betænksom gave. Og det synes jeg faktisk alle bøgerne kan. skabe arvestykker. 

Med den nye ”bogbaby” i samlingen, ”strikket legemad” jeg tror fraktik ikke, man kan finde en eneste frugt eller grøntsag, man ikke kan strikke nu. De er der alle sammen, fra forårsløget til kanelsnegle. Det er så kreativt, og så sjovt fundet på.  

Som ejer af en en app, hvor man kan købe og sælge sine garnrester, så vil jeg også sige at “strikke legemad” er helt genial til at strikke af rester, garnrester selvfølgelig. 

Strikket legemad og en gulerod

Bogen er så fin og sjov, og jeg glæder mig til at strikke ”pølser på rad” til hundehvalpen Tanja. Nu giver jeg jo ikke stjerner, men jeg vil helt sikker anbefale den her. Og hvis man tænker man ikke har børn, eller børnebørn i den nærmeste fremtid, så bliver en gave bare endnu bedre, med et stykke strikket bacon i indpakningen. Eller en aubergine…

Som sagt er bogen fyldt med alt hvad legekøkkenet kan begære, men der er 37 opskrifter, bogen er 132 sider og koster 249,00 kr.  

Du kan købe den på turbines hjemmeside og via er reklamelink her

Og når nu du er i gang med at købe den så ville jeg smide ”strikket påskepynt” med i kurven, for den højtid kommer jo lige om lidt. Du kan læse min anmeldelse af den lige her og “strikket halloween” her og “strikket julepynt” her   

Tanja stjæler en gulerod fra bordet med strikket legemad

Men tilbage til den nye bog, der udkommer i dag. Den er så fin, både alle opskrifterne, som er så sjove. Var det fx noget med et stykke strikket hindbær? Eller en lille strikket brokoli? Jeg tror helt sikker at de næste børn i venneflokken de får noget strikket legemad.  

Relaterede post