En verden af strik og kreativitet

DIY påskeæg af genbrugs slips

Alle DIY påskeæggene

Kan I mærke foråret? Påsken og alle de julefrokoster vi aflyste i december, som bliver til påskefrokoster i år. Der er noget med Påsken der varsler forår, masser af farver og selvfølgelig en masse DIYs.

Jeg var helt vild med hvor meget spændende påskepynt der fyldt IG sidste forår. Jeg lavede fx den her påskekrans med farvede æg.  

Men i år fylder syning en hel masse, og jeg elsker det. For noget tid siden skrev Johanne K at hun ville lave noget, af en ting man kan finde i alle genbugsbutikker. Det synes jeg var et helt vildt godt benspænd. Og jeg kom til at tænke på slips. Jeg er fra en tid, hvor man syede nederdele af slips, og det er simpelthen for 90´er til at jeg kan kaste mig over det igen. Men de fleste slips, er lavet af silke, og har nogle flotte mønstre. Og de fortjener at blive genbrugt til noget flot. 

Jeg synes de passer perfekt til at blive brugt til påskeæg. Både fordi det passer med at der ikke er så meget stof, men også fordi mønsteret er så flotte.

Påskeæg DIY af slips fra genbrugen

DIY påskeæg af slips: 

Du skal bruge:

En opsprætter

Slips

Perler

Symaskine 

Nåle 

Skarbelon af æg

Skaks 

Sytråd

Strygejern

Procesbillede af et DIY påskeæg

DIY påskeæg:

Man starter med at sprætte slipset op. Jeg har gemt indmaden, til at lave slips senere. 

Stryg slipsene, men pas på ikke at ødelægge silken. Silk er nemlig meget “skrøbelig” og kan ikke tåle ret høje temperature. Så stryg det forsigtigt.

Procesbillede af et DIY påskeæg

Klip så mange æg, som du kan have på slipset. Jeg har lavet 2 størrelser. Et stort jeg startede med, og et mindre, der kan være hvor slipset er smallere. 

Procesbillede af et DIY påskeæg

Sy perler, bånd eller blonder på æggene.

Lige ”æggene” vrang mod vrang og sy dem sammen fra retsiden. Så kommer de til at ”flosse” lidt i kanten, men det synes jeg er ret flot og giver et lidt rå look. Man kan både sy dem sammen i hånden eller på maskinen. Jeg har syet mine sammen på symaskinen. Både med lige sting og med zigzag sting. 

påskeæg DIY med broderede øre

Jeg fandt også et fint lille lommetørklde. Jeg synes farven passede til påske. Jeg har broderet ”kaninøre” på bamserne for at få dem i den helt rette påskestemning. Stoffet lommetørklæderne er lavet af, er så fint, at jeg har lagt et stykke hvidt stof imellem, for at kunne brodere på det. Jeg har ladet det hvide stof være synligt imellem for at opveje det lidt ”barnlige” look af bamserne. 

DIY påskeæg af et slips fra genbrugen

Mere påske DIY

Jeg glæder mig til at se alt det påskepynt der bliver lavet her op til påske. Hvis du mangler inspiration til noget fint påskepynt så er Thea Rytters flotte blog “strikket påske” fyldt med fine ting.

Du kan læse min anmeldelse af den her

Alle DIY påskeæggene

Relaterede post