En verden af strik og kreativitet

Gratis opskrift på Påskesweater med intarsia påskeæg 

gratis opskrift på påskesweateren på Mette Lundstad

Jeg elsker en sjov strikket sweater. Især julesweatre, men hvorfor må de andre højtider ikke også få en sjov strikket sweater? 

Hvis du vil strikke din egen skal du være opmærksom på at den kun er i en strørrelse og det er en XL. 

Min Påskesweater

Strikkefasthed: 18 m på 10 cm

Pind: 5 mm og 3,5 mm

gram: min sweater vejer ca. 300 g i alt.

Jeg har strikket min af en cardigan jeg ikke fik strikket færdig. Den er strikket i en tråd Alpaka 2 fra Isager og 2 tråde mohair. Den ene er gul og den anden er lyserød. Det giver et fint spil. 

De sidste 5 cm af hvert ærme er strikke med en lysere gule mohair, fordi jeg ikke havde mere af den anden mohair. Normalt ville jeg finde en rest på ReCraft appen, men denne gang var jeg lidt udfordret af tiden. Den skulle jo gerne være klar til Påske. 

Påskeægget er strikke med den samme lyserøde mohair og et lækkert hvidt garn fra Lamana der hedder como. Jeg brugte under et nøgle. 

Påskesweater med påskeæg 

Jeg har valgt at lave mit påskeæg med strukturstrik, både fordi det passer ind i trenden lige nu, men også fordi det giver et sjovt tvist og det kommer til at ligne mere et æg. Hvis det er for meget at holde styr på samtidig med intarsia strik, så kan man bare strikke ægget perlestrik. Det vil også være fint. 

Er sweateren færdig nu? 

Jeg har en drøm om at den skal have nogle broderede blomster på. Og måske nogle perler på ægget. Men det må lige vente lidt. Måske næste påske. Jeg kan meget godt lide ideen med en sweater der bliver ved med at blive pyntet. 

Opskrift på Påskesweateren med intarsia

Ryggen: 

Strik lige op i glatstrik til arbejdet måler ca. 24 cm. Luk af til ærmegab for 3, 3, 2, 1, 1 i hver side af arbejdet. Der er nu 84 m på pinden.

Strik lige op til ærmegabet måler 25 cm. 

Luk nu 36 m af til halsen. Der er 27 m på hver skulder. Strik 3 pinde glatstrik. Nu strikkes der vendepinde på hver skulder, for at give en lækker pasform. Strik til der er 3 m tilbage, vend med german shortrows og strik tilbage. Dette gentages i alt 3 gange. Når alle vendingerne er lavet, så strikkes der tilbage og omslagene strikkes sammen med masken ved siden af. 

Bryd garnet og sæt maskerne på en maskevire. 

Gentag ved den anden skulder. 

Forside med intarsia: 

Slå 100 m op på pind 4 og strik ca 5 cm 1×1 rib. Skift til pind 5 og slå 2 nye masker op i hver side. Så der er i alt 104 m på pinden. 

Strik 3 pinde og begynd påskeægget. Du finder diagrammet lige her

Husk at når arbejdet måler 24 cm skal du tage ind til ærmegab for 3, 3, 2, 1, 1 i hver side af arbejdet. 

Tips til at strikke med intarsia

Når man strikker intarsia, deler man strikken op i sektioner. Så stykket før ægget er et stykke, der skal have garn til at strikke frem og tilbage. Ægget er et andet stykke og det skal også have garn til at strikke det færdigt. Det sidste stykke er selvfølgelig stykket efter ægget. 

Når påskeægget er strikke færdig efter diagrammet strik 10 pinde og luk af for 10 m Strik hver skulder færdig hvor du tager 1 m ind mod halsen på hver ret pind. I alt 13 gange. 

Strik 3 pinde og begynd vendestrikken som på rykken. 

Gentag på den anden skulder. Du skal ikke lukke maskerne af, med lad alle maskerne være “levende” så du kan kan lukke dem af med “3 needle bind of” der er masser af videoer på YouTube med det.

Skulderen strikkes sammen, og lukkes af med “3 needle bind of”  

Ærmer

Samle 76 m op til hvert ærme og strik til det har den rette længde mine er XXX cm. Strik hver 3. m sammen, før du starter på ribben. Skift til pind 3,5 og strik 1×1 rib i 3 cm. Luk løst af evt. med en større pind.

Strik et ærme magen ved. 

Halskant

Saml ca 50 m op til halskant med pind 3,5 og strik 3 pinde 1×1 rib. Luk løs af evt med en større pind 

Husk at trøjen hverken er teststrikke eller noget med gratis og brug den hvis du har lyst. Hvis du strikker den så må du meget gerne tagge mig så jeg kan se de flotte Påskesweatre. 

Hvis du føler dig inspireret så er der en gratis opskrift på min halloweensweater her

Relaterede post