En verden af strik og kreativitet

Update på #sommerstrikkeKAL og lidt mere om sommerstrik.

Inge top fra Spetaklestrik proces

Jeg er allerede helt vild med min ”Inge top” fra Spetaklestrik. Den er sjov at strikke, og jeg glæder mig til at have den på. Det er to vigtige parameter for mit sommerstrik

Jeg kommer til at bruge den til lange nederdele når det er varmt, og over en t-shirt, når den danske sommer viser sig, at være fyldt med byger der går og kommer.

Inge top fra Spetaklestrik

Jeg er også ret imponeret af garnet. Det er et nyt bekendtskab for mig. Men indtil videre vinder det ret meget.  Det har nogle kvalitet jeg er ret vild med. Det første at både ulden og bomulden er økologiske. Det andet at det er rigtig blødt og lækkert og det tredje, at det var lige den blå/lidt lilla farve jeg ledte efter. Perfekt til sommerstrik

Sommerstrik er tit designet i bomuld, men jeg er ikke ret glad for at strikke i ren bomuld. Da det er noget af det der sviner mest i produktionen, når bomulden så er økologisk så hjælper selvfølgelig på det. Og fordi jeg synes det er så hårdt, for hænder og albuer. Og det er så utilgiveligt, alle små fejl kan ses når man strikker i bomuld. Derfor vælger jeg ofte blandingsprodukter når jeg strikker sommerstrik – altså uld bladet med noget – fx silke, hør, bomuld eller viskose. 

Rosarios 4 belmonte farve 27
Rosarios 4 Belmonte garn i farve 27 fra deres bæredygtige kollektion

Garnet er købt i ”Tante Grøb Cbh” altså den Tante Grøn der ligger på Frederiksberg i København. 

Mærket hedder ” Rosarios 4” og garnet hedder Belmonte, og er fra deres ecofirendly kollektion. Garnet melere en lille smugle, men det er der en teknisk forklaring på. Man farver nemlig uld og bomuld med to forskellige metoder.

 Jeg er ret vild med det, det er både blødt og lækkert at sidde og strikke med og det strikkede resultat bliver også fint og let. 

Inge top fra spetaklestrik med blomster fra haven

Jeg skynder mig at strikke videre så I kan se det færdige resultat. 

Den her #sommerfestkal vare jo længe. Vi strikker gennem hele Juli, så jeg skal have gang i noget mere sommerstrik. Jeg tror jeg skal strikke en ”Skagen tee” fra dygtige Ida Witre og en ”Sunny” fra Vaskavulla

I næste uge tager vores lille familie på sommerferie i Tyskland. Og kufferten skal pakkes med ferie strik. Jeg skal have et ”birds of feathers” med til bilturen fordi bilstrik er noget at det vigtigste på en bilferie – det og kører lakriser. Så pakker jeg garn til de to sommer toppe, og en mega lækker teststrik for Plummum. Og måske nogle strømer, bare fordi det ville være forfærdeligt at løbe tør for garn. 

Men inden da, skal min Inge top lige blive færdig  

Se mere om #sommerfestkal her: Sommerstrik med #sommerfestKAL

Relaterede post