En verden af strik og kreativitet

Sunday Playliste – Jule edition

gaver på en seng med test over

Som alt andet her i 2020 blev min ”Sunday playliste – Jule edition” lige lidt forsinket. Vi er hjemme i isolation, fordi mine forældre er testet positiv for Covid-19. Og stort set alle i huset var sammen med dem, før de fik af vide, at de havde været sammen med en coronasmittet. Så er der ikke noget som lidt julehygge. Også selv om den kommer på en mandag og ikke en søndag. 

Jeg strikker…

Jeg har været så heldig at modtage et kit fra Montana og Studie Cré til deres ”My montana sweater”. Hvis du ikke kender det, så kommer den mega seje historie her: Studio Cré er de fantastisk damer, Plummum, Vaskavulla og Mille Fryd. De har sammen med Montana designet en sweater, som er inspireret af Montanas farver og deres flotte håndværk. 

Sweateren er en flot basis sweater, som man kan ”hacke” på alle mulige måder. Nogen vender den om og strikker den fra bunden, nogen laver et anderles stribeforløb. Jeg har planlagt at brodere på min. 

Jeg er blevet færdig med….

Jeg er blevet færdig med min ”Terrazzo slipover” fra Petite knit og jeg har boet i den lige siden. Jeg har strikket den i en tråd Håndværkergarn fra Hjelholt Uldspinderi i farven ”mørk beige”. Jeg brugte 5 fed til en str. L. Den er både blød og lækker, men jeg synes også at den er lidt ”rå” i det meget uldet garn.  

Nevøernes nissehuer var blevet væk. Derfor har min søster og jeg lige strikket et par mere. Der var en gratis opskrift fra drops og vi strikkede dem i ”Alpaka uld” fra sandnes Garn

Jeg planlægger…

Jeg er slet ikke færdig med ”håndværkergarnet” derfor har jeg købt ind til Petite Knits ”november vest” i den farve der hedder ”lys beige”

Jeg ser… 

Julefilm – dem alle sammen. Både de gode ” love actually” og ”the Holliday” og de virkelig dårlige som ”a puppy for christmas” og ”prinsessen og dobbeltgængeren 3”. Jeg ved godt, at man skal stille spørgsmål ved hvorfor de er så lidt mangfoldige, eller hvorfor det hele altid løser sig når man finder kærligheden. Men der er også noget med at se en film hvor man ved hvordan den ender. Og at den er fyldt med julepynt. Men altså Hallmark, I må godt lige vise lidt mere mangfoldighed i jeres film. 

Jeg læser…

Ligesom der er visse film man skal se før det kan blive jul, så har jeg også en bog jeg skal høre for at det kan blive rigtig jul Allan Bradlys ”I am half-sick of Shadows” Den er desværre ikke blevet oversat til dansk endnu. Men det er de første to børger om Flavia De Luce. Det er cozy crime, men en hovedperson på 10-12 år som er en genial kemiker med en forkærlighed til gifte. Den her foregår ved juletid og får mig altid i julestemning.  

Alt det løse…

“Alt det løse” er i dag er jul jul jul: 

Jeg har købt de her smukke engle, de skal pynte i den nye lejlighed.

markeme engle på en marmor baggrund

Jeg elsker den her duft fra ”ripe” den hedder ”camp out” og dufter af skumfiduser, efterår og kage. Jeg køber den her 

En parfume i en keramik skål

I år er der så mange vi ikke får set, derfor har jeg købt disse julekort fra min absolut yndlings grafiker ”Trebbien” hun sælger sine designs via instagram. Jeg tænker de skal sendes til alle dem jeg ikke har set lige så meget som jeg gerne ville her i 2020. 

julepostkort op en marmor baggrund

Hvad gør dig glad og i julehumør her i December? 

Julepotkort op mod et juletræ

Læs seneste “sundag playliste” her

Relaterede post