En verden af strik og kreativitet

Strikketrends for 2022

Argyle mønster pg perri Winkel garn

Jeg vil forsøge noget frygtelig svært, nemlig at kigge ind i krystalkuglen og forudsige noget af de strikketrends, jeg tror bliver et hit på strikkescenen i 2022

Jeg har kigget runwaysene igennem for 2022, og jeg har samlet nogle af de trends, jeg tror slår igennem indenfor strik det næste år.

strikketrend 2022

Strikketrend 1: Hønsestrik

Ganni har vist vejen og jeg tror kun vi får endnu mere hønsestrik i denne sæson. Og hvor er det bare skønt! Jeg elsker høsestrik. Jeg er så heldig at eje en af hæfterne tilbage fra 70´erne og hele tilgangen til strik er helt fantastisk. 70´erne var jo årtiet hvor man gjorde oprør mod det etaplerede og det samme gjorde man med strik. Med høsestrik gjorde man oprør mod ideen om opskrifter og garn der passede til. Dengang var alle opskrifter udviklede af garnfirmaerne og man kunne ”derfor” kun bruge det garn der stod i opskriften.

Når man læser deres opskrifer er der så meget 70´er oprør skrevet ned i dem. Der er en ”gør som du har lyst” mentalitet over det.

Men tilbage til høsestrik. Det er jo egentlig ”flerfarvestrik” som man strikker i tykke og tynde striber. Man kan strikke lige det man vil, og det er nemt at designe sine egne mønstre. Tilbage i 70´erne var det meget dyr og en politisk holdning man strikkede.

Hos Ganni ser jeg smilyes og logo´er og det passer jo rigtig godt til den bølge af 90´er mode der er strømmet ind over os.

strikketrend ganni hønsestrik vest
Billedet er herfra

Strikketrend 2: Strikket sæt:

Jeg tror, en af de strikketrens vi kommer til at se er strikkede sæt. De er allerede i butikkerne og der er nogle stykker derude i strikkeverden lige nu.

Nogle designer er allerede igang. Der er “the Crew sæt” fra Spetaklestrik. Du kan se de her Det er et sæt af en sweater og en nederdel.

Popknit har lavet det ultimatie lækre strikketsæt “twist and shout” du kan se det lige her Det er et sæt af bukser og bluse med en fin lille snoning på.

Men hvis man kigger på modebilledet så tror jeg vi alle sammen kommer til at hoppe ind i 2023 iført er strikket sæt. Det giver rigtig god mening. Når man kigger på det “casuale” look der har været med sweatpants og flotte satinsæt. Så laver moden et andet take på “sweatpants” som man kan bruge igen når verden lukker op.

Strikket sær Chloé
Set hos Chloé

Strikketrend 3 Ærmer:

De sidste par år har der i modebilledet været fokus på ærmer. Kæmpe store ærmer, både for oven, ved skulderen og forneden ved håndledet. Jeg tror ikke det er slut endnu. Jeg tror, vi tager et par sæsoner mere med store ærmer.

Strikketrend 4: Argyle mønster

Argyle er navnet på det klassike “rude” formet mønster. Det minder mig om golfveste og film hittet Clueless. Det stammer fra de skotske kilt mønstre.

Jeg tror vi kommer til at se det flere steder i 2022. Jeg tror heller ikke den strikkede vest er slut endnu – heldigvis.

Strikketrend 5: farver

Pantone Peri Wrinkel
Årets farve hos Pantone se mere her

Pantone vælger hvert år en farve som de mener er årets farve. I år har de valgt den her “Peri wrinkel” og jeg vil sige jeg er ret vild med den. De har også offentliggjort hvilke farver de mener bliver årets farvepalet sammen med “peri wrinkel” – men vi ved alle sammen at 2022 igen bliver året med “rust” eller brændt orange for mig.

årets farver fra pantone 2022
Jeg har samlet Pantones farver for år 2022 her via coolers

Bobler:

Logoer på strik: jeg synes jeg ser flere modehuse lave strik med deres klassiske logo´er på. Men da det ikke er lovligt at udgive en opskrif med andres logoer på så ved jeg ikke helt hvordan den trend kommer til at påvirker strikkeverden. Måske ligger den under “høsestrik” måske udvikler den sig til at man “skriver” ord på sit strik.

Kæmpe store skuldre: I min researche til det her blogpost er jeg slet ikke i tvil om at der venter os nogle år med store skuldre, som i skulderpuder. Men jeg har lidt svært ved at se det i strik. Det var selvfølgelig muligt i 80´erne men for mit eget vedkommende er det vigtigt for mig at mit strik kan holde mere end en sæson og lige præcis store skulder er måske enten lidt for tidligt eller for “stor” en ændring i “silhuetten” til at vi ser det i strikkeverden.

Fokus på skuldre
Billedet er fra Balmain. Du kan se det her

Jakkesæt: eller måske nærmere revers. Der er så mange jakkesæt og strikkede jakker i moden i 2022, og det kan laves i strik, jeg er bare ikke sikker på det er noget af det vi kommer til at se i 2022.

Hvad jeg håber vi ser mere af i 2022:

Broderi på strik:

Måske er det min egen lille drøm, fordi jeg elsker det. Jeg elsker, hvordan man kan forvandle en enkel striktrøje, til det vildeste glam med lidt garn, perler og tid. Fx elsker jeg hvordan min “Pimp your balls sweater” går fra at være en rigtig fin basis model, til det vildeste fest outfit, blot ved hjælp af perler, lidt garn og tid.

Flere teknikker

Jeg håber, at vi måske vender lidt tilbage til, at strikke på andre måder, end oppe fra og ned. Det andet kan også noget – men det kræver mere af os som strikkere.

Jeg tror det er svært at sige om strukturstrik, eller “flerfarve strik” bliver brugt mere eller mindre. Mest fordi jeg ikke synes de er en trend men mere ryggen af strikkeverden. Men selvfølgelig når store designere laver opskrifter i en særlig teknik så “slå den igennem”.

Restestrik

Jeg håber vi først lige har set starten på restestrik. Jeg håber vi, det næste år, får mange nye designers “take” på restestrik. Både fordi det stille nogle sjove “benspænd” for designerne og fordi det er bæredygtig og fordi jeg har en app hvor man kan købe og sælge sine garnrester.

Så her er mine “spådomme” for 2022. Jeg glæder mig allerede til 1. januar næse år for at se om nogen af dem går i opfyldelse.

Hvad tror du bliver årets strikketrends?

Relaterede post