En verden af strik og kreativitet

Juleaften aktiviteter

Lille Tanja nisser

“I aften er det juleaften, og der er længe længe til” Jeg kan tydeligt huske, hvor lang juleaften er, når man er barn. Det er som om, den vare lige så lang tid, som hele december. Derfor har jeg lavet to juleaften aktiviteter. Den ene har noget med Tanja fra “Kometernes jul” at gøre. Og den anden er en skattejagt.

Jeg har samlet to juleaftens aktivteter, som måske kan gøre dagen lidt kortere. Hjemme på villavejen i Odense, har vi været ret vilde med “kometernes jul”. Jeg her især været ret vild med Tanja. Jeg synes det er så sjovt fundet på. Og især lille Tanja er så kær. Da jeg så nogle gamle nisser hjemme hos mine forældre, tænkte jeg “det kunne da godt blive en Lille Tanja”.

Men så kom December, travlheden og den ide blev ved med at komme nederst på listen. Men så i går, så kom den øverst og jeg synes resultatet er ret cute.

Du kan downloade skarpelonerne her

Sådan laver du en Lille Tanja

Du skal bruge:

pap i brun og grå (eller hvid og male den bagefter)

limstift

skaks

nål og sytråd

prosca tusch til øjnene

Fremgangsmåde:

Først klipper du “Lille Tanja” skabelonen ud, og tegner den af på et brunt stykke pap. Eller et stykke hvid pap som du farver/maler bagefter.

Klip hjertet ud. Skægget limes på i midten af hjertet, så “buerne” er øjnene.

Så tegner du “skægget” af på et gråt strykke pap. Du skal bruge to skæg til en Tanja

Derefter limer på skægget på.

Laver hul i toppen men en nål og putter sytråd igennem så den kan hænge på træet.

Hacks: Lilla Tanja vil også være frygtelig cute, med en nissehue på. På min har min nevø tegnet øjen. Det er også ret sødt. Så skal du lave den øverste del over hjertet være større.

En skattejagt til Juleaften

Jeg elsker en god skattejagt. Mit motto er altid, at man ikke behøver planlægge en hel masse, eller gøre det kompliceret. Ofte er det de mest simple skattejagte, der er de sjoveste.

Den jeg har planlagt til denne juleaften, er en “skattejagt rundt i kvarteret”. Der er så flot pyntet op lige nu. Så jeg har tegnet nogle ting, man kan finde i naboernes haver. Når børnene finder det sætter de et kryds over den ting de har fundet. Måske skal de farvelægge skattekortet først.

Du kan lave dit eget, men du kan også downloade mit her

Jeg håber I alle sammen får en dejlig juleaften og at dagen ikke føles alt for lang.

Rigtig glædelig jul

Relaterede post