En verden af strik og kreativitet

Julegaveideer til kreative mennesker

knitnite strikkeblog cover

Julen er fuld af stress og heldigvis også kærlighed. Hvis du mangler nogle gode ideer, til nogen du holder af, så har jeg samlet dem her.

Nogle links er affiliated links hvor jeg tjener en lille procent af dit køb uden at det koster dig mere

Hvis man skal sætte et skilt på 2021, så skulle det være “syning”. For det var som om, i år at det virkelig slog igennem. Jeg har syet efter både Thea Vaskavullas “SY” og Flids bog og de er begge virkelig gode.

Johanne Kohlmetz´s bog ”lær at sy” er på min ønskeliste i år.

Thea Rytter eller TheaVaskavulla bog “SY” kan du finde her

Flid.no er en norsk sybog, der har nogle rigtig moderne og mega flotte modeller. Jeg har syet min baret derfra. Den kan du finde her hos MeterMeter

knitnite strikkeblog bogen SY på en væg

Strikkebøger

Den her blog, handler mest om strik, derfor vil jeg selvfølgelig også dele mine favorit ønsker inden for strik. Jeg elsker en god fagbog, en der kan inspirerer mig og give mig gode ideer. Derfor har jeg valgt de her:  

Japanaske strikkemønstre fordi den simpelhen er så flot. Der er så mangle flotte mønstre i den. Du kan finde den her hos Turbine eller her

knitnite strikkeblog strikkebøger

En af mine meste skattede strikkebøger er “Hønsestrik”. Den ville være en perfekt gave – hvis du kan finde dem. De er guldskatten af strik. Der findes ikke særlig mange og dem der findes er tit rigtig dyre. Nogle antikvikarer har dem, men ellers skal man være heldig og finde en på et loppemarket eller i sin farmors strikkereol.

Gamle håndarbejde blade: dem her elsker jeg. Og de findes i næsten alle genbrugsbutikker.

knitnite strikkeblog Alt om håndarbejde

Nu har jeg ikke adgang til de mest sælgende strikkebøger, men jeg tror, de her er på listen: Lærke Baggers nye bog og ”Knitting for olives” bog   

Kreative bøger

Noget af det, vi har snakket rigtig meget om i 2021, er bogen ”craft-psykologi” om de sundhedsfremmende effekter af håndarbejde og håndværk. Så hvis du har en kreativ sjæl, du skal give gaver til, så er de her et spændende og lidt anderledes bud. Den ene er på dansk og den anden er på engelsk:

Jeg har læst den her bog, som handler om det samme emne, men den er på engelsk Craftfulness

knitnite strikkeblog skinhussweater

Garn som gave

Man kan selvfølgelig, også give en blød gave fyldt af uld. Mine forslag er de her to – den ene er kittet til mit design ”Skibhus sweater” og den anden er en af mine personlige favoritter, nemlig ”Slouchy Turtle vest” af Plummum.

Kits til skibhussweate

knitnite strikkeblog detaljer på Skibhus sweateren

Slouchy turtle vest kan du finde lige her

knitnite strikkeblog slouchy turtle vest

Workshops i gave

Jeg ønsker mig tit workshops i gave og i år ønsker jeg mig workshops fra dem her:

Wholepunching lavet tit “needle punch” online workshops og jeg ønsker mig en – og det her kit til at lave julepynt.

Workshop med Tufinderne. Du kan læse mere om dem her

Boblerne

Jeg elsker at lytte til en god bog mens jeg arbejder, strikker eller syr. Derfor vil et abonnement til en lydbog være en rigtig god ide.

Kaffe eller te passer så godt sammen med at være kreativ. Derfor går man sjældent galt i i byen med en flot keramik kop – mine favoritter er fra ”fabrek” i Odense. Du kan se deres flotte kopper her

knitnite strikkeblog en kop med flotte skygger

Jeg håber, jeg har givet dig nogle gode ideer hvis du står og mangler en pakke eller to til et kreativt menneske.

Relaterede post