En verden af strik og kreativitet

”Stille og rolig” stikke taske – det perfekte begynder projekt

Stille og rolig strikket begynder taske

Velkommen til den nye taske i klassen, nemlig “stille og rolig” strikket taske. Jeg har længe manglet en opskrift til når jeg underviser. Så her er den, en lille hurtig og lækker sag.

Jeg er så heldig, at jeg nogengange får lov til, at lære folk at strikke. Det er noget af, det bedste jeg ved. Både fordi jeg elsker at snakke om strik. Men også fordi det føles lidt, som om man byder nogen velkommen til en hel ny verden.

Når jeg er ude og undervise så mangler jeg nogengange en opskrift som er nem. Noget med en masse ret masker, og som man kan stikke på forholdsvis kort tid. Min filosofi er nemlig, at ens første projekt, skal være noget hvor man lærer at strikke ret, det skal være nemt og noget man kan blive færdig med relativt hurtigt. Så kan man begynde på noget, af det man virkelig gerne vil eje – en sweater eller en vest.

Stille og rolig strikket taske

Så jeg har designet den her lille strikket taske – “stille og rolig” strikketasken. Den er nemlig helt stille og rolig.

Jeg elsker retriller, når man strikker ret på begge sider. Jeg er ikke helt sikker på hvad det er, men det er virkeligt rart bare at strikke derud af. Der kommer et halstørklæde i samme ”serie” sådan helt simpelt med en I-cord.

“Stille og rolig” strikket taske

Man stater med at stikke et godt stykke retriller, og så får man lov til at slutte den af med en sjov detalje. Nemlig en I-cord, der går over den ene side, som en lille hank. På den anden side følger I-corden kanten. Sådan at hanken kun er i den ene side.

Man slutter af med at sy lynlåsen i. Lige nu er der ikke foer i den, fordi det primært er en begynderopskrift, men der kommer et blogpost senere med en DIY til at sætte foer i.  

Den er strikke i en tråd Touring fra Lang og en tråd Jawoll. Jeg har strikket den på pind 5

Jeg har brugt min strikketaske til alt mit strikke lir, og alt det andet lir der er i min taske.

Nu går vi December og julen i møde, så er en strikket taske et perfekt til julegaver – for vi ved jo at der ikke er noget som homemade gaver.

Du kan finde opskriften lige her

Relaterede post