En verden af strik og kreativitet

Halloweenby DIY

halloween hus i hånden

Siden jeg så A Beautiful Mess´s fine halloweenby har jeg mægtig gerne ville lave min egen. I år er året jeg går all in på Halloween, så I år var også åre til at starte min egen Halloweenby.

(indeholder affiliate links, hvor jeg tjener lidt hvis I køber gennem linket)

Jeg ved ikke helt hvad det er, for jeg plejer slet ikke at være en der går op i lige den ”højtid” men jeg tror efter år under coronarestriktioner, tager jeg enhver mulighed for at fejre og pynte op. Jeg ved ikke helt om jeg er den eneste der har det sådan?

Jeg kan egentligt rigtig godt lide ideen med at man ”bygger” videre på sit pynt, om det er jule- påske- eller halloweenpynt, er lige her det samme. Men at man kan udbygge byen næste år, med nye huse.

Jeg har haft lidt svært ved at finde nogle huse jeg synes var brugbare. Dem de bruger på A Beautiful Mess, er ret store og det blev simpelthen for dyrt og for omstændigt at bruge ”ægte” fuglehuse. I stedet fandt jeg dem her fra CChobby. De er meget mindre, men så kan man få flere forskelligt.

halloweenby husene

Jeg købte en masse øjne, edderkopper og spindelvæv det samme sted så der var en masse af pynte husene med. Jeg købte det her halloweensæt. On nogle ekstra øjne og edderkopper.

Jeg valgte at ”grunde” husene med en hvid farve først, fordi de farver jeg har valgt er lidt pastel, og den farve er flottere på hvid end på en brun baggrund.

Derefter har ungerne malede dem og jeg har limet edderkoppespind og dyr på med en limpistol. Det er en god ide at ”grunde” husene før man starter så de er tørre. Men hvis børnene ikke putter for meget maling på en gang man kan sagtens gøre det når man er ved at være færdig.

halloweenby

Farver og børn

Jeg er sådan en der ikke putter alle farver frem, men et par stykker og de får ikke lov til at blande dem sammen. Eller altså det må de gerne men så kan de male på et stykke papir med brun farve. Så jeg er sådan en voksen som bestemmer ret meget når det kommer til farver. Men sådan er vi heldigvis forskellige slags voksne, så find ud af hvad der er vigtigt for dig – at de bliver fine og pæne, eller børnene selv får lov at bestemme.

Jeg er så glad for resultatet af min halloweenby. Den er lille og fin og meget (u)hyggelig. Så kan der kommer nye huse til næste år.

Har I set det dukkehus A Beautiful Mess har lavet i år? Jeg tror jeg drømmer om sådan et næste år!!!

Det er en forholdsvis kort aktivitet, det tager ca. 30 min men det kommer helt an på hvor mange huse man kan male og hvor lang tid børnene synes det er sjovt.

halloweenby DIY

Ting du skal bruge til at lave din egen halloweenby:

Maling – jeg har købt mine farver hos Søstrene Grene

Pensler – køb nogle når du er i søsterne alligevel, jeg har aldrig nok

De her huse fra CChobby

Vi brugte også lidt “silk clay” til øerne og en skorsten

Jeg købte den her halloweenpakke

Og ekstra edderkopper og øjne  

Limpistol og lim

halloweenby med uhyggelige dyr

Du kan se A Beautilful Mess Halloweenby her

Relaterede post