En verden af strik og kreativitet

Start en blog i 2022

en computer med teksten sådan starter du en blog

Da jeg var med i podcasten “strik a hva for noget” du kan høre den her så faldt snakken på den her blog, og webshoppen. Louise fra Buelund design, spurgte, hvordan jeg har lavet knitnite.dk. Jeg tænker, hvis du sidder derude  og tænker der skal ske noget nyt. Noget mere end en ny frisure og mindre end en tatovering. Så kunne det være, du havde noget på hjertet og gerne ville dele det her i den virtuelle verden og starte din egen blog. 

Men Mette, er blogmediet ikke dødt? Nej det tror jeg virkelig ikke på. Det er helt sikkert anderledes end i starten af 00´erne, men med alt det der sker med sociale medier. Så tror jeg på, at det er vigtigt, at have et sted man selv ejer. Og med den nye ændring af Instagram, hvor alle kan linke ud fra stories, så er det helt perfekt, at have et sted, hvor man kan lidt mere end mikrobloggin. 

Et online krea magasin 

Jeg falder tit i fælden og køber et kreablad (ikke at der er så mange i DK) men jeg bliver tit en smugle undervældet, og jeg synes at det er her, blogs kan noget. Især kreablogs. At de kan fange det, der er populært lige nu og lave DIY eller inspiration til det der er lige nu. 

garn og papir med teksten blog 2022

Men hvordan laver man en blog? 

Det er ret ligetil, men det kan også være rigtig svært og tage rigtig lang tid. Det første man gør er, at man skal finde et navn og købe det domæne. Det kan man fx gøre hos Simply.com 

Så køber man hosting og derigennem kan man lave en ”one-click” WordPress installation. Når man har installeret WordPress, som er gratis, så har de en masse skabeloner (themes), som man kan vælge imellem. 

Du kan bruge den her rabatkode til Simply.com X6ND49. Så får du 3 måneders gratis hosting hos simply. Dette er et link hvor jeg ligeledes får en rabat på min hosting

Hvis man vælger dem under kategorien ”blog” så er de lavet til, at man har en blog. Og så er det bare at starte i ”back enden” med at lave indlæg, lægge billeder ind og gå i gang. 

Jeg har lavet min, med et program der hedder Elementor. Her vælger man, et tomt theme fra WordPress, og bygger sin side op, som man gerne vil have den. Det er ikke svært, det tager bare rigtig lang tid. Jeg har brugt en tutorial fra Youtube til hjælp. Der ligger massevis af dem derinde.   

Hvis der er noget der driller, eller noget jeg ikke kan finde ud af, så bruger jeg facebookgrupper til at finde svarene eller spille spørgsmål.

garn, kaffe og en computer

Hvordan laver man en webshop?

Min webshop er en shopify, det er det fungere på samme måde. Der finder man, en skabelon man kan lide, og så fylder man den ud med sine egne ord, og billeder og så bliver det ens egen. 

Men hvad koster det? 

En wordpress blog betaler man for domænet og hoasting, og det er forskelligt hvad det koster, og hvor meget der er med i prisen. Men omkring 300 – 500 kr. om året. Shopify, altså webshoppen, er noget helt andet, for der er en masse andre dyre ting man skal betale for. Fx at kunne modtage betaling og regnskabsprogrammer. 

Hvis du tænker. Jeg vil så gerne have en blog og/eller en webshop, men alt det tekniske, det kan jeg ikke. Så er der firmaer, der sætter det op for en.

Januar er en tid, hvor man lægger planer for det næste år. Hvis dine planer indeholder en blog eller bare tanker om en, så håber jeg du er blevet inspireret til at starte en her. 

Relaterede post