En verden af strik og kreativitet

Small Makers Mandag ”Mg & Ko”

small maker mandag Mg & ko alle tingene

Den første “Small Maker” i den her nye “serie” er “Mg & Ko”. Jeg elsker det enkelte rå look Mathildes flotte kernelæder har. Hendes designs rangere både fra store tansker, perfekt til strikketøjet og til små holdere til målebånd og nøgleringe. 

Jeg har en håndfuld ting fra ”Mg & Ko”. Og jeg elsker dem alle sammen. Den ældste ting, mit pindeetui, har jeg haft i mange år. Den nyeste ting, pas-pungen, lå under juletræet i år. 

Desuden har jeg også pung og nøglering fra hende. 

small maker mandag Mg & ko strikkeitui og pas holder

Mange af tingene har jeg mellem hænderne hver dag. Og hver dag nyder, jeg både håndværket men også hvordan læderet forandre sig over tiden. Hvordan det udvikler sig, og bliver en helt anden farve. Stadig lige smuk, faktisk smukkere, fordi man kan se det bliver brugt. 

Da jeg skulle lave min bacheloropgave, på Tekstilformidleruddannelsen lavede ”Mg & Ko” et bælte til mig, der passe perfekt ind i opgaven. 

small maker mandag Mg & ko bælte

Opgaven handlede om, hvordan jeg mener, at hvis man broderer på sit tøj, påfører man det værdi, man bruger det mere og passer bedre på det. Designet var en jakke, der også kunne bruges som en kjole med ”Mg & Ko”´s flotte bælte. 

Det er selvfølgelig i kernelæder, og med huller i midten af hele bæltet. Ud fra den ide, om at hvis man blev mindre, eller større, så behøver man ikke flere bælter, men kan bruge det samme fordi det passer alle kroppe. 

Jeg elsker detaljerne der er lagt i bæltet, hvordan hullerne ligger snolige og passer sammen, når bæltet ligger dobbelt. 

small maker mandag Mg & ko strikkeitui på stof

Der er ikke noget så lækkert, som når håndværk og æstetik går hånd i hånd, og det synes jeg virkelig det gør hos Mg & Ko. Jeg elsker i hvert fald alle mine lækre læder ting derfra.

Du kan følge Mg & Ko her på Instagram, det er også her man bestiller hendes flotte ting.  

Small Maksers mandag serie: Jeg skriver om de small makers jeg finder og elsker. I håbet om at andre også finder dem og vi kan støtte alle de små makers der arbejder med at få deres smukke designs ud.  

small maker mandag Mg & ko strikkeitui

Relaterede post