En verden af strik og kreativitet

Skibhus sweater

billede af Skibhus sweater designet af Mette Lundstad

Skibhus sweater, er en let sweater strikket i 2 tråde mohair by Carnard. Den har et fint hulmønster forneden på ærmerne, der gør at de poser let. Den er designet lidt boxy, altså kort og bred og med et positive ease på 4-5 cm 

Velkommen til min nye strikkeopskrift. Det er helt vildt, men den her er faktisk den første i mit eget navn, og hvor jeg selv har lavet det hele på. Jeg havde længe gået og tænkt på, at det med at have et ærme, med et hulmønster forneden, lige for manchetten, i en anden strikkefasthed så det poser lidt, det måte jeg prøve. 

Hvad jeg ikke lige havde tænkt over var, at mit mønster, gik over 18 m, hvilket gør ærmerne lidt spændende at få til at gå op i 7 størrelser. 

Jeg kommer til at bruge min ”Skibhus sweater” vildt meget her i sensommeren. Fordi den er let men stadig rigtig varm. Under en vest eller over en lang kjole. 

Mette Lundstad iført Skibhus sweater

Skibhus sweater i tal

Målene på sweateren er: 

Overvidde i cm: 

90 (92,5) 96 (111) 119 (125) 131 cm 

Længde i cm: 

49 (50) 51 (54) 54 (56) 56 cm 

Du skal bruge: xs (s) m (l) xl (2xl) 3xl 

150 g (175 g) 200g (200g) 225g (225g) 250g Brushed Lace fra Mohair By Canard (210 m på 25 g)

Du kan selvfølgelig også bruge min app ReCraft og finde nogens garnrester til at strikke den. 

Du kan købe opskriften på “Skibhus sweater” her

Detalje billede af Skibhus sweater af Mette Lundstad

Hvorfor hedder den “Skibhus sweater”?

Skibhus sweateren hedder sådan, fordi det er den bydel af Odense jeg flyttede til, mens jeg designede den. Skibhus er et gammelt arbejderkvarter, men en masse gamle bygninger der blev bygget i forbindelse med Fynsværket og havnen. Det er fyldt med historie, og så står der en lille ”grundtvigs kirke”. Det var den samme arkitekt, der lavede den kæmpe store kirke i Tingbjerg. Det er faktisk en af mine yndlings bygninger i København – det er da næsten Kismes ikk?

Det er altid stort at “sætte noget ud i verden”, så det kan blive målt og vejet af andre. Så jeg håber I vil tage godt imod den. Og så håber jeg I bliver lige så glade for jeres som jeg er for min.

Jeg har også kits med garn og opskriften på Skibhus sweateren lige her – der er kits i de farver som teststrikkerne har valgt at strikke deres i. 

Skibhus sweater KAL

“Strikkecafe Odense” har valgt “Skibhus sweateren” til ders KAL – Knit-a-long. Derfor er der en masse lækre rabatter hvis man vil være med i deres KAL

Relaterede post