En verden af strik og kreativitet

Sådan tufter man

tuftede øje og en kop kaffe

Jeg har lært noget nyt. Jeg har nemlig lært at ”tufte”. Jeg ville så gerne lære at Tufte, så i søndags afholdt jeg en workshop med Tuftinderne. Det var en skøn dag, hvor vi blev introduceret det til gamle håndværk – at Tufte. 

At lære at tufte er en del af mine ”2022 projekter”. Jeg lavede mine mål for at lære nye ting, fordi jeg elsker at sætte mig mål, men også fordi jeg synes det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler os, og dykker ned i nye hobbyer. Jeg glæder mig til at se, om jeg når dem alle sammen. Du kan læse om mit ”projekt” her

Men hvad er det? 

Det er lidt det samme som ”punch needle” men anderledes. Det foregår nemlig med en Danella nål, som næsten er en lille maskine. Den har en nål der køre op og ned, som man styre med et lille håndtag. Det ligner lidt sådan et gammelt piskeris. 

Jeg havde fundet tuftinderne gennem Instagram, og vi har snakke sammen omkring ReCraft appen. De holder undervisning i Roskilde, men jeg fik lokkede dem over til det fynske muld. De er så dygtige til at lære fra sig, inspirere og så er de enormt talentfulde til at tufte. 

Det smarteste er næsten, at de har et helt kit man kan købe, så man kan fortsætte med at tufte når man kommer hjem. Jeg glæder mig så meget til at sidde i solen på terrassen og bruge mine garnrester til at tufte fine ting. 

Redskaberne til tufteworkshoppen

Tuftinderne 

Er to dygtigt kvinder, der har kastet sig over tufting. De bruger det til undervisning og måske netop derfor, er de så dygtige til at lære det gamle hånværk fra sig. 

De har nogle utrolig spændende ”benspænd” de bruger nemlig kun garnrester, når de tufter. Deres rammer er lavet af restetræ, og når de sælger dem, bruger de pengene til at købe nye træer til deres bofællesskab. Du kan følge dem her

Hvis du ikke er klar til at kaste dig over en ny hobby, så kan man også købe deres værker. Jeg elsker deres gopler, de er så fine. 

Tufindernes tuftede boble

Hvad kan man tufte? 

Tufting startede med, at man brugte teknikken til at lave tæpper. Men i dag bruger man det mest til vægophæng, men man kan også tufte pudebetræk eller tasker. 

Jeg tuftede et vægophæng. Et øje, der skal hænge i min stue. Jeg nåede også at lave et lille påskeæg og startede på en lille smiley. 

Påskeægget skal have en side mere, så det kan hænges op i et vindue, og jeg skal lige finde de sidste rester til at gøre smileyen færdig. 

Hvis du gerne vil lære at Tufte

Så skal du holde øje med Knitnite, der kommer nemlig en workshop mere til sommer. Hvis du ikke bor i nærheden af Odense, så hold øje med tuftindernes instagram, der skriver de hvornår de holder kurser i deres bofællesskab. 

Hvis du gerne vil holde en workshop med dem, så skriv til dem på Instagram – det gjorde jeg. 

Jeg er så glad for at jeg har lært det, og købt ”start kittet”. Det bliver så sjovt, at dykke længere ned i den her nye hobby. 

Mette Lundstad holder sit tuftede værk

Relaterede post