En verden af strik og kreativitet

Velkommen til ”Pimp your balls” julesweater – designet af mig og Plummum

Pimp your balls julesweater liggende på et bord

Jeg elsker jul. Jeg starter tidligt, omkring sidst på sommeren, så begynder jeg at se ”julefilm”. Især de helt vildt dårlige fra Hallmark. Hvert år leder jeg efter en ”julesweater” som jeg kan strikke til mig selv. Men jeg har ikke fundet en endnu. Så da Plummum skrev til mig, om vi ikke skulle lave en sammen, kunne jeg næsten ikke være i mig selv, af bare begejstring. 

Jeg elsker Plummums design, hendes fine farver – og så er hun hammer dygtigt til at skrive opskrifter som er nemme at følge. De giver lige den information man har brug for, og det er faktisk noget af det sværeste, når man skal skrive opskrifter. En af de ting jeg elsker ved hendes designs er at de altid er unikke og ikke ligner noget andet der bliver designet lige nu.

Jeg har teststrikket for Plummum i et par år, og vi arbejde sammen. Men nu laver vi begge to noget andet. Derfor er jeg så glad for, at vi stadig kan lave mega spændende ting sammen. Også selv om vi ikke er kontor buddys mere.

Men hvad er vores fælles lille julebaby? Det er en mega lækker sweater, strikket oppefra og ned. Med contigous skulder. Det betyder at man former halsen på samme tid, som man former skulderen. Ærmerne får en ”drop shoulder” altså at ærmet ligger et stykke ned af armen. 

Mette iført "pimp your balls" sweater

Ideen, med vores ”pimp your balls” julesweater, er at man broderer med en kontrastfarve på sweateren og går pynte amok men perler, palietter og masser af glimmer. Det er selvfølgelig ”julekugler” eller Balls som man broderer på og pimper. Derefter navnet.

Broderi

Man starter med at brodere med maskesting, og der har Kimmi Munkholm lavet en rigtig god video om hvordan man gør det. Der er forskellige diagrammer i opskriften. Men man kan også slippe kreativiteten fri og pimpe de julesweater lige som du vil.

Bagefter er der “fri leg” med perler, palietter og glimmer. Jeg laver en video om hvordan jeg har gjort i næste uge.  

Garnet

”Pimp your balls” julesweater er strikket i den mest luksuriøse blanding jeg længe har mærket – det er lusso, som et en skøn blanding af merino uld, kamel, silke og mohair, og jawoll som er et af mine favorit strømpegarner. Du kan se kits på Plummums shop her og du kan købe opskriften her 

Lusso, jawool garnet liggende med en æske julekugler

Designet

“Pimp your balls” julesweater er designet til at være lidt oversized og kort. perfekt til når man sidder om julebordet og har konsumeret en julemiddag. Vores inspiration er kommet fra vintage strikketrøjer, i forhold til mønsteret, men vi ville gerne have en masse glimmer. For jul og glimmer hænger jo sammen. Og derfor valgte vi at brodere “julekuglerne” på.

Jeg er så stolt af vores lille julebarn ”pimp your balls” julesweater og jeg glæder mig til at gå december i møde med glögg, marcipan og min julesweater 

Mette i "pimp your balls" og spiser juleskum

Hvis du vil læse mere om hvad jeg har strikket af Plummuns designs kan du se det her

Relaterede post