En verden af strik og kreativitet

DIY strikketaske af en skjorte fra genbrugen

DIY strikketaske syning

Jeg elsker, at så hvordan andre kreative mennesker, tryller med at sy skjorter om. Jeg har både set kjoler, skjorter og puder. Jeg tænkte – hvordan kan man blande “genbrug af skjorter” med strik? Min løsning er blevet den her strikketaske.

DIY strikketaske af skjorte fra genbrug

Der er næsten ikke noget, så tilfredsstillende som at kunne genbrug. Både fordi det er godt for miljøet, men også fordi, de her smukke stoffer, allerede findes og det går til et godt formål. Jeg har brudt mit hoved, med hvordan man kunne genbruge skjorter, på en måde så jeg ville bruge resultatet. Jeg mangler altid en strikketaske, og den her er måde rummelig og sjov at lave. 

Jeg overvejer lidt, om jeg skal sy flere, så mit garnlager kan ligge i smukke genbrugelige strikketasker.

Jeg har lavet to takser, en med tern og en med prikker. De er ikke helt samme størrelse, fordi skjorterne ikke har samme størrelse, så der er masser af måder at få dem forskellige. Jeg tror, den næste jeg skal lave, skal have en flæse.  

DIY strikketaske

DIY strikkepose af en skjorte: 

Du skal bruge: 

En skjorte fra gemmerne eller genbrugen. 

Saks

Nåle

Tråd

Symaskine

Opsprætter 

strygejern

Anonraksnor eller andet snor/bånd. 2 stykker a 95 cm

Syvejledning til strikketasken:

Hvis skjorten har en lomme så start med at pille den af. Jeg syede den på lidt længere nede. Men det er nemmere at se, når man har posen i de rette mål. 

Dernæst pillede jeg ærmerne af, med en opsprætter. Ærmerne skal du bruge til løbegangen så gem dem. Sørg for at de er så lange som muligt.

DIY strikketaske syvejledning

Derefter klippede jeg skjorten over lige under ærmet. Dette bliver toppen af posen så sørg for at, at der er så meget plads som muligt mellem knapperne. 

DIY strikketaske syvejledning

Kanten foldes ned og sys, så lukningen bliver pæn foroven. Jeg har syet min med dobbelt ombuk.  

Nu skal knaphulsstolpen sys sammen så den ikke går op. 

Derefter sys bunden sammen. Du kan klippe den lige. Det har jeg ikke gjort, jeg har bare syet langs syningen der er der. Den er syet sammen ret mod ret. 

Nu skal løbegangene sys. Klip et stykke af skjortens ærmer som har samme længde som skjorten er bred + 2 cm til ombuk. Det skal være 5 cm bredt. Gentag på det andet ærme. Fold de lange sider en cm ned og pres den. Siderne skal være åbninger i hver side af Strikketasken. Derfor skal de foldes 1 cm ned og presses. De 2 løbegange skal sys på forsiden, og bagsiden, af strikketasken.  

Sy løbegangen på ca. 8 cm fra toppen af strikketasken. Først syr man den øverste syning, og derefter den nederste. Løbegangen skal ligge tæt på sidesømmen af skjorten. Men der skal være et lille “hul” mellem de 2 løbegange. Der kommer snorene ind, og man kan trække strikketaksen lukket.

DIY strikketaske syvejledning

Klip to stykker anoraksnor på omkring 95 cm og før dem igennem fra hver sin side. Bind knude på snorene. 

Nu er din strikkepose klar! Fyld den med alt dit lækre strik og nyd din fine genbrugs-strikketaske. Hvis du laver din egen, så må du meget gerne tagge mig og #knitnitestrikkepose 

DIY strikketaske syning

Relaterede post