En verden af strik og kreativitet

DIY halloweenhus

Halloweenhuset cover

Jeg så den her DIY, for første gang, sidste år på ”A Beautiful Mess” og jeg vidste, at jeg skulle prøve at lave den. Jeg var ikke solgt på halloween, da den ”kom til Danmark”. Men sidste år, under Corona, og alt det træls og hårdt med nedlukninger mm. Så synes jeg halloween hjalp. Det spredte noget (u)hygge, og glæde i vores lille familie, og folk der gik forbi vores forhave. Vi fik enddag tegninger i postkassen, fra anonyme børn, der havde tegnet vores forhave. 

halloweenhus DIY fordøren

I år har forhaven taget overhånd, og fået flere uhyggelige spøgelser, gravpladser og en kiste. 

Men, det er ikke kun udenfor, at halloween spreder (u)hygge og glæde – for selv om corona ikke raserer mere, så er verden næsten endnu mere usikker og uhyggelig. Med stigende priser, krig i Europa og gasledninger der sprænger. Men tilbage til Halloween dukkehuset. Jeg har lavet det sammen med mindste nevøen, og med ældste nevøen, som kom med gode ideer. Men de fleste aftner, var det mig og min søster der lige skulle lave lidt på huset. 

Jeg startede med at lede efter et dukkehus på markedplace og på DBA. Men jeg kunne ikke finde et, jeg synes havde den rette pris. Jeg fandt et i “Svalernes genbrug” i Odense, men et andet smart sted at lede kunne være børneloppen. 

Det skal du bruge til at lave halloweenhuset DIY

Sort spray maling. Jeg har bruget den her fra CChobby. 

Vores hus er vasket af med sulfo, inden vi begyndte. Næste gang, vil jeg evt. vaske det af med grundrens, grunde det og/eller ”kysse” det blidt med et lille stykke sandpapir med små korn. 

Farven holder fint nok, men der hvor det ”skramler” meget falder malingen lidt af. 

Akryl maling, især hvid og de farver du ellers vil bruge. Jeg har brugt meget hvid, sort, grå og brun. 

Ispinde fra CChobby du kan finde dem her. Dem har vi brugt som brædder, foran vinduerne. Vi har malet dem med akrylmaling, fortyndet med vand.

Pensler 

Små græskar fra Rema 

Limpistol 

En pose halloweenpynt fra Rema (ædderkopper og skelletter)

DIY

Vi startede med at spraymale hele huset udenfor, og med afdækning. Bagefter malede vi de ”blomsterne” der var på huset i forvejen hvide og derefter grønne, orange og gule. Efter det tørrede var vi gjort dem ”beskidte” med en pensle og sort/brun maling. 

Taget er malet sort, og bagefter med en pensel malet gråt og derefter gjort beskidt med brun og sort maling.

Med en limpistol har vi sat brædderne for vinduerne. 

De små græskar fandt jeg helt tilfældigt i Rema 1000. Vi havde også købt silk clay til, at vi kunne lave dem selv.

Hvad skal halloweenhuset bruges til: 

Vores halloweenhus, skal bruges til pynt, til at lege med og så har det været så sjovt at lave, både for børn og voksne. Vi snakker allerde om et julehus…

Jeg tænker også, det kan udbygges næste år. Der skal vi måske lave det indenfor. Jeg vil ihvertfald lede efter dukkehusmøbler.

Andres Halloweenhuse

Jeg elsker at der allerde er nogen der er blevet inspireret til at lave deres egne halloweenhuse. Se lige det her som “Hverdagsfornuft” har lavet – du kan se det på Instagram her

DIY halloweenhus inspiration

Relaterede post