En verden af strik og kreativitet

Følgegarner

Følgegarner liggende på et bord fra Knitnite

Fokus på garner del 1. Men denne serie vil jeg have fokus på de garner der er i min lille shop og hvordan jeg tænker man kan bruge dem. Vi starter med nogle jeg har tænkt meget over – nemlig følgegarnerne. De kan også kaldes føljetråde men det synes jeg ikke er helt dækkende, derfor har jeg kaldt dem følgegarner.

Jeg elsker at strikke med flere end et garn. Det kræve en god spids pind, og at man nogengange må ned og rette sit arbejde, hvis man ikke har fået alle maskerne med. Men det er hele resultatet værd hvis du spørger mig.

Jeg elsker hvordan man kan fået helt nyt farvespil i garnerne. eller hvordan en kvaliteten stiger når man tilsætter en ny tråd.

Men skal det hele være mohair? nej der findes rigtig mange mega lækre, og billigere alternativer

Jeg har valgt en masse følgegarner, både ud fra hvad jeg selv elsker at strikke med, men også fordi jeg ser flere og flere der gerne vil strikke med andre ting end mohair.

Alpaca Superlight

Jeg har blandet andet valgt den her lækre børstet alpaka

Den løber 199 meter på 25 gram og består af 54 % alpakka, 24 % polyamid og 22 % uld. Jeg har lavet en prøve til min nye “skibhus sweater” i 2 tråde af den her lækre blanding og jeg ramte de 15 m på 10 cm på en prik. Men noget af det bedste er prisen. Den koster kun 46 kr. og er derfor et rigtig godt alternativ til fx mohair.

Merino 400

Jeg er helt vild med det her tynde merino garn. Det løber 200 m på 25 gram, altså nøjagtigt det samme som mohair og er det perfekte alternativ til en tråd mohair. Jeg har strikket den sammen med en tråd jawoll og drømmer og lækre designe i den blanding. Jeg har taget den hjem i tre lækre farver.

Et grønt nøgle merino 400 i hånden

Lusso garn

Tilbage I december designede jeg en “Julesweater” med dygtige Plummum. Der strikkede vi med Jwoll og Lusso. Lusso er et meget spændende garn. Det er tykt men let og en fantastisk blanding af uld (36%) silke (27%) Kamel (19 %) og mohair (18 %). Lusso er perfekt hvis man skal strikke på lidt større pinde. Vi strikke Lusso og jawoll sammen med 18 m på pind 5 mm. Jeg tænker at Lusso, er et af de mest spændende følgegarner.

Mohair By Canard

Som det sidste garn i denne omgang har jeg taget Mohair By Canard. Det er mit favorit mohair garn. Det er som om fibrene er lidt længere end på normalt mohair, dette gør den både blød, men også at den ikke afgiver så mange fibre og dermed perfekt som følgegarn.

Og så kommer den i så mange lækre farver. Desuden og, for mig rigtig vigtigt, så bruger Mohair By carnard, meget af deres tid på at sikre at forholdende for både dyr og mennekser er i orden, i Sydafrika. Hvor de får produceret garnet.

Du kan se alle farverne her

5 søger mohair i favnen

Relaterede post