En verden af strik og kreativitet

Strikkede julegaver

En strikket scrunchie

Jeg elsker at give hjemmelavet julegaver – især strikkede julegaver. Det med, at man har lagt tid og kærlighed i et projekt, som man giver videre. Til nogen af dem, man holder mest af. Det fylder mig med glæde. 

Jeg har en god veninde, hvor vi giver hinanden hjemmelavet julegaver, gerne strikkede julegaver. Igennem årene, har jeg fået de skønneste ting fra hende. Jeg har været frygtlig dårlig til, at gøre mine gaver til hende færdig. Så jeg skylder stadig et par. 

Jeg har fundet 4 små projekter, som kunne være en god strikkede julegave ideer. De er hurtigt at lave og billige – jeg vil tro, det meste har man, i sine skuffer eller skabe. 

Den første

Er Plummums ”little bag of spring”. Det er sådan et sjovt lille projekt. Det er næsten for alle. Du skal kunne strikke efter mønster, og kunne slå om og ret og vrang selvfølgelig. 

Min ”Little bag of spring” er blevet rigtig stor. Men den bliver perfekt til et strikkeprojekt på farten. Og så er den strikket i restegarn. Den er strikket i en tråd Freya fra stof og stil. En mohair og et glimmergarn fra Krea Delux

lille bag of spring på en seng

Den anden 

Er en strikket scrunchie. Der er masser af opskrifter på dem ude i instaland. Fx har plummum en, Mille Fryd knitwear har en og wiise strik har også en her

Jeg bruger ikke min i håret, men bruger den rund om håndledet, som et armbånd. Det kan også strikkes af rester, og jo størrer garn du bruger jo større bliver din scrunchie. Og jeg elsker kæmpe store schunchies.

Den trejde

Er en gave, med en indbygget donation, til et godt formål. Spetaklestrik har designet en hue, hvor alle pengene går til ”Lykkeligaen”. Som er en håndboldtliga, for børn med udviklingshandicap. Pengene fra “Lykkeliga huen” går til at skabe venskaber Og der er da ikke noget mere smuk her i julen, end at give en hjemmelavet strikket julegave. Der er med at sikre, at nogen får en ven. Du kan købe opskriften her

tre nøgler garn, en evighedsbuket og en nøddeknækker

Den er strikke i Peruvian highland uld fra Filcolana, men jeg strikker min i den her fin sag fra Tante Grøn. 

Den fjerde

Er en strikket klud. Jeg er ikke selv en der strikker klude, men det gør min søde mor heldigvis, og jeg elsker hendes klude.

Min Mors opskrift: 

Slå 75 m op 

Strik ret på alle pindende til arbejdet måler det samme som din opslagskant. Det er en enkel superfin klud. 

Der findes masser af fine opskrifter på klude. Min veninde har lige åbnet sit site med en opskrift – du kan finde den her

Ellers er der masser af klude opskrifter derude. Det er ihverfald et fint og hurtigt projekt. Og sådan en pakke med 2 eller 3 klude, de vil bringe glæde.

Jeg håber der ligger en enkel hjemmelavet julegave til dig under juletræet i år.   

Mangler du tips til din ønskeseddel, så tjek min mit post omkring det her

Relaterede post