En verden af strik og kreativitet

Tyskland sommerferie

Landschafspark Duisburg Tyskland

Der er næsten ikke noget som smager af sommerferie som motorvejskaffe, lyden af den tyske autobahn og masser af strikketøj. 

Jeg har aldrig været på ferie i Tyskland før, det har altid været et transitland for mig, eller noget man bare skulle igennem for at komme til destinationen.  Men jeg er ret imponeret af Tyskland, der er virkelig pænt og hvem elsker ikke paneret kød med pomme fritter? 

Vi startede i Solingen, som er kendt for ”knive” og et kæmpe Haribo outlet. Det var lidt en børnedrøm der gik i opfyldelse, rækker af rækker af hylder fyldt med slik.

en bunke Haribo silk

Der er nogen i min familie der er vilde med ”tung industri” vi stopper tit for at kigge på industri, denne gang besøgte vi gamle fabrikker.  Vi var i Essen og vi var blandt andet på Rorh museet. Som tidligere var et sted hvor man behandlede kul fra de omliggende miner. Nu er det et distriktmuseum. Det havde stadig alle maskinerne fra industrien, men så ind imellem havde man lavet forskellige udstillinger

Landschafspark Duisburg Tyskland

Derefter tog vi på ”landschaftspark” i Druisburg  som er en park fyldt med gamle industri, kan i fornemme dagens tema? Der var masser af gamle industri bygninger, der bare står og er blevet forfaldende, men så flotte. Det hele var lidt lukket på grund af corona, men normalt arbejder en del af bygningerne. Både med det de har været brugt til, og helt andre ting. Man kan bl.a. tage dykkercertifikat der fordi der er så dybt. 

Vi gik rund og nød de gamle flotte bygninger, fortalte historier og spiste is.

Landschafspark Duisburg Tyskland

Vi fandt en fin en garnbutik i Köln. Jeg elsker at finde små garnbutikker, helst med noget garn, jeg ikke kender. Jeg købet et spændende garn i bomuld og plastik flasker, som jeg tænker jeg skal strikke endnu en ”Inge top” i. For den er jeg så glad for. Jeg tænker man sagtnes kan bruge et par stykker af dem

  

Garn fra Lana Grossa og kanpper

På ferien har jeg strikket på min teststrik fra Plummum, en mega lækker cardigan i hendes ”Staright lane” serie strikket i 2  tråde ”Lusso” fra Lang garner 

Mit bilstrik er mit ”Birds of feather” sjal og så slog jeg op til en sommer bluse fra Spetakltestrik – nemlig ”Lykke tee” 

Bilstrik på vej mod Tyskland

Jeg ved godt at mange holder ferie i Danmark, og det havde også været rigtig lækkert. Men vi havde booket to air B´n´B huse i Frankrig. Vi kunne ikke få alle pengene igen, men vi kunne få alle pengenei Air B´nB penge og dem brugte vi til tre huse i det sydlige Tyskland. Vi valgte at ligge vores tur om, fordi vi ikke troede, at Frankrig ville blive åbent.

Tyskland har lige så godt styr på Corona som vi har. Og vigtigst af alt, vi kunne komme hjem med det samme, hvis der skulle ske noget. Når det er sagt så tror jeg også det var vigtigt for os at komme væk, holde rigtig ferie og skabe ferie minder sammen med min mor og nevøerne. For vi var nemlig afsted alle sammen. 

Hvordan rejser man med Corona: 

I Tyskland skal alle have masker på når man handler, shopper og går til sit bord på en indendørs restaurant.  Der er lidt forskelligt fra delstat til delstat om man skal have maske på, på restauranterne. 

Vi havde nogle masker med hjemmefra, som man kan købe på apoteket og i Matas og ellers kan man købe så mange flotte hernede.  Man kan også bruge en hasedisse eller et tørklæde som man trækker over munden og næsten. Men 99% bruge en maske og alle – alle bruger den. Jeg har ikke set nogen som ikke har den på

Man spritter ligesom i Danmark, når man kommer nye steder hen og man forsøger at holde 1,5 mesters afstand. Desuden udfylder man et ”smittesporings papir” alle steder, både restauranter, museer og Airbnb. 

Relaterede post