En verden af strik og kreativitet

Julesweater inspiration vol 1 til “JulesweaterKAL”

Forleden dag på instagam delte jeg den første omgang inspiration til julesweatre. Nu deler jeg dem her også og med garn foreslag.  

Jeg er så glad for #julesweaterKAL -jeg ved godt at der er masser, der ikke har mulighed for at være med, eller lyst til at strikke en julesweater men jeg elsker hvis jeg kan sprede lidt tidligt julestemning og hygge. 

Julesweater fra “magasinet Maker”

Min søster, skal strikke den her flotte intarsia sweater fra magasinet Maker. Hun har valgt et andet garn end det der bliver brugt i opskriften fordi det er ren akryl. Hun har valgt “snowstorm” fra hobbii i stedet for. Magasinet Maker er fra November 2022.

julesweater fra magasinet maker

“Holly sweater” af ”Knitting for Olive”

Jeg er så vild med ”Knitting for Olives” nye julesweater. Den er så flot klassisk, tilpas afdeæmpet og jeg tror, ikke det er tænkeligt at man kan nå at strikke den. 

Opskriften til voksne er ikke kommet endnu. Men den til børn har en strikkefasthed på 21 m x 33 pinde. Det er jo nærmst en ”kendt” strikkefasthed men her er alligevel nogle bud fx jawoll med en mohair. Eller en anden strømpegarn. 

Jeg har også fået den strikkefasthed med en alpaka 1 og en mohair. Det giver en dejlig let sweater. 

Der er også en masse garner hvor man kan få 21 m uden andre garner fx easy care fra Mayflower eller Puna fra Drops. 

Opskriften er ikke udkommet endnu.  

Holly i børnestørrelse fra knitting for olive

“Thistle Yoke” sweater af ”Mamas teddy bear” 

Den her fald jeg over da Purl Soho delte den som en giveaway. Jeg elsker hvordan designeren har brugt vendepinde til at skabe ”juletræer” og hele det grafiske look synes jeg er så spændende. Og noget helt nyt, jeg ikke synes, jeg har set i en julesweater før. 

Julesweateren er et samarbejde mellem Purl Soho og Mamas teddy bear. 

“Thistle yoke” sweater har en strikkefasthed på 22 m x 44 pinde. Jeg tror, jeg ville satse på at finde et garn hvor jeg kunne strikke den i en tråd, og uden mohair. Så fx “double sunday” eller Pernille fra Filcolana.

Du finder opskriften her

Thistle joke af mamas teddy bear

En julesweater der går til et godt formål 

Jeg vil lige slå et slag for den fine julesweater som Studio Cré lavede sidste år sammen med Røde kors. Man kan selv bestemme hvad opskriften skal koste (dog minimum 39 kr) og så går pengene til et godt formål.

Julesweateren har en strikkefasthed på 16 m x 20 pinde. Jeg strikkede min af ReLoved merino fra garnudsalget og en mohair. Begge dele købt på ReCraft appen.

I opskriften er en strikket i Peruvian Highland fra Filcolana man du ville sikkert også kunne bruge Touring fra Lang garn. Den han du finde her

Du kan finde opskriften her

Røde kors julesweater

Boblere:

”Un told” har også gang i en flot julesweater. 

Den er heller ikke udkommet endnu, men er sådan en fin klassisk julesweater med juletrær i bærestykket. Du kan se den på deres instagram her

Un-told julesweater

Jeg håber, du er blevet inspireret til at strikke en julesweater til dig selv, eller en du holder af. 

Relaterede post