En verden af strik og kreativitet

3 ting jeg har afprøvet for at leve mere bæredygtigt

buket blomster

Bæredygtighed, og at mindske forbruget af plastik er vigtigt for mig. Det er det både, fordi vi skal have en grøn og levedygtig planet, at give videre til de næste generationer.

Jeg har gennem hele mit studie haft stor interesse i bæredygtighed, men jeg synes diskussionerne omkring bæredygtighed, kan være svære at tage. Mest af alt fordi der er så mange sider af sagen, at jeg nogen gange synes, man kan blive helt handlingslammet, af alle de modstridende information. Men vi skal starte et sted, for at gøre vores hverdag mere grøn. Mange af os gør sikkert allerede en hel masse, men her er nogen af de ting jeg var valgt ud, for at fjerne plastik fra min hverdag.

pakke med bæredygtigt  opvaskemiddel

Det er opvaskemiddel, hårdshampoo og den klassiske madkasse – her kan det også være for at minimere brugen af staniol og mad film.  

Det første er opvaskemiddel. Den er en lille rund sæbe der dufter dejligt af lotus, og den virker så fint. Jeg er rigtig glad for den, og den fungerer som almindeligt opvaskemiddel. Den er dyrere, men den holder også meget længere så jeg tror det ville blive det samme på den lange bane.  

https://bit.ly/3flPQ7V

Det næste er hårdshampoo, og der er jeg slet ikke en first mover, for shampoo-bar har været her længe. De er stadig ikke i allw dagligvare butikker, jeg har købt min på ”økofamilen” og jeg er så glad for den. Den er nem at bruge, skummer fint op, så den føles nøjagtig som en helt almindelig shampoo, og den jeg har købt dufter fantastisk. Dermed slipper man for at smide en masse plastisk ud, når man tømmer sine shampoos – desuden holder den rigtig længe, så økonomisk er den også bæredygtig.  Jeg har linket til der hvor jeg har købt min her:

Bæredygtig shampoo bar
Et alternativ til almindelig hårshampoo der kommer i plastik emballage

https://www.okofamilien.dk/shop/48-oekologisk-shampoo-bar/

Det sidste er madkassen og jeg er så glad for min ”pulito” madkasse. Jeg har haft min mange år og det kan man næsten ikke se på den. Jeg elsker alle rummene, og hvordan jeg ikke behøver vaske den hver dag. De fleste dage, tørre jeg den bare af, og så vasker jeg den kun hvis det er nødvendigt. Pulito er en dansk familievirksomhed, der arbejder for at minimere vores brug af engangsplastik, og madspil. To rigtig gode formål jeg kan stå helt inde for.

madkasse fra pulito

 https://www.pulito.dk/collections/madkasser-pure-lunchbox

Jeg vil lige dele det her smarte med jer. Jeg betalte lidt ekstra for forsendelsen, for så kom den i en genanvendelig pose. Som man sender tilbage til butikken, så kan de bruge den igen. Når butikken, modtager posen igen, får en man rabatkode til næste handle. Det er sørme smart, hvis du spørger mig. På den måde kan genbruge emballage, i stedet for at smide det ud. 

re zip genanvendeligt emballage

Jeg er så glad for mine nye grønnere valg i min hverdag, og jeg glæder mig til at prøve flere af, efterhånden som jeg falder over grønne alternativer der giver mening i hverdagen. 

Der er ingen reklame da jeg har købt alle tingene selv. 

Relaterede post