En verden af strik og kreativitet

Julen er til hygge, kreativitet og masser af julepynt

Er du klar til jul og hygge? For så har jeg tre bøger, jeg synes du skal have med i dine jule-kreative hygge dage. Den ene er en sy bog, der udkom sidste år. Den anden, er den fineste jule papirklips bog og den sidste er fyldt med nordisk julepynt. 

Home made syet julepynt

”Sting for sting” er skrevet af Lisbeth Beck Mortensen, der både findes under hendes eget navn på instagram, men som også findes under papirpynt.dk. Hvor man kan finde hendes flotte papir pynt – og hendes symønstre til en del af det fine julepynt. 

”Sting for sting” bogen er fyldt med flot julepynt, man nemt kan sy. Man skal bruge en symaskine men de er enkelte og så fine. Og så er det perfekt til at få brugt alle de krea ting ting man har akkumuleret over tid – perler, bånd og sjovt stof. Og stoffet er noget af det der bære bogen. Alt julepyntet er lavet i de sarte pastel farver, der kendetegner Lisbeths fine univers. Men stofferne kan også findes af dig, fx i selfmade eller i genbrugsbutikker. 

bogen "sting for sting" fyldt med syet julepynt

Jeg har det sidste år, samle på stof med et satin “look” fordi, jeg synes det er så flot, når hun har brugt det i bogen. 

Jeg elsker alt i den bog! Jeg ville ønske mit juletræ var fyldt med de fine klemmentiner, kringler, hjerter, juletrær og krammerhuse. 

Den er virkelig alle pengene værd, og jeg tror ikke moden med hjemmesyet julepynt forsvinder lige foreløbigt. 

Jeg har selv købt bogen så der er ikke noget “reklame” andet end jeg elsker den. Du kan købe den her på hendes hjemmesiden

"sting for sting" bogen med syet julepynt

“Vinterstjerne og iskrystal” masser af flot og anderledes papir julepynt 

Jeg elsker jule-klippe-klister lige så meget som den næste, men nogen gang kan julekassen godt bruge et frisk pust – det er den her bog. “Vinterstjerne og iskrystal” er lavet af to svenske stylister, Jennie Lantz og Cecilia Möller Kirchsteiger, så følelsen er meget nordisk og skandinavisk, men indholdet er helt nyt. 

Året julekrea bøger

Jeg er ret vild med kransen på side 28 og jeg tror man kan lave Dhalia blomsten mindre, så den kan være pynt på pakkerne til jul. 

Jeg elsker, at der er sat tid på de forskellige opskrifter. For sådan en tidsoptimist som mig, er det rigtig godt, at der strå hvor lang tid det tager. 

vinterstjerne og iskrystal med juleklip

Nordisk cirkus jule med “vinter pynt”

Den sidste bog, er noget jeg ikke har set før. Det er en juleblanding af mange forskellige materialer, fælles for dem, er at de passer til jul og vinter. Og så er der et subtilt cirkustema over nogle af opskrifterne, og jeg elsker det. 

Julebogen "vinter pynt"

Der er flere af dem hvor materialerne også er genbrug – især blomsterklokkerne og messeing kransen er jeg helt vild med. Jeg er helt sikker på at jeg skal lave kransen en dag.  

Hvis du leder efter julekrea inspiration så synes jeg du skal kigge på de tre bøger – du kan købe “Vinter pynt” her gennem mit reklame link og “Vinterstjerne og iskrystal” her eller direkte fra turbine her

"vinter pynt" bogen fyldt med julepynt

Bøgerne (“vinterstjerne og iskrystal” og ” Vinter pynt”) er modtaget i gave fra turbine 

Du kan læse flere anmeldelser her

Relaterede post